Beste prijs - kwaliteit verhouding
Mogelijkheid tot thuisinstallatie
Afhalen of snelle verzending

Doe het zelf

Doe het zelf met

 

Zelf elektriciteit leggen

Zelf elektriciteit leggen heeft heel wat voordelen. Je bespaart een bom geld en de voldoening is des te groter.
Maar ook voor doe-het-zelvers die minder ervaring hebben op gebied van elektriciteit zorgt de deskundige begeleiding van Electro Lighting.

Alvorens we naar het stappenplan over kunnen gaan moet u als doe-het-zelver uitmaken welke installatie voor u het beste is.   

We hebben de drie mogelijkheden met bijhorende voor-en nadelen even voor u op een rijtje gezet.

 


1. Het klassiek systeem met schakelaar

Bij het klassieke systeem plaats je de bekabeling rechtsreeks vanuit de zekeringkast via de schakelaar naar het lichtpunt. De schakelaar schakelt het licht aan en uit. Wil je hetzelfde lichtpunt op meerdere plaatsen kunnen bedienen dan dien je wissel- en kruisschakelaars te gebruiken.  

Dit is de goedkoopste oplossing maar er komt meer slijpwerk aan te pas en het aansluiten van de verschillende wissel- en kruisschakelaars is moeilijker. De kans op fouten is dan ook groter. Eens geplaatst kan je achteraf ook niets meer wijzigen.

2. Drukknoppen en impulsschakelaars

Het aan- en uitschakelen van de verlichting gebeurd via de impulsschakelaars in de zekeringkast. Via een drukknop stuur je de impulsschakelaars aan dewelke op hun beurt de verlichting doet branden. Het is ook veiliger gezien de drukknoppen op 24V werken.

Je kan snel zonder zorgen kabels en inbouwdozen plaatsen. Je hebt minder slijpwerk, alles aan/uit-knop is mogelijk alsook het automatiseren van componenten zoals bv. rolluiken en screens.  Je kan achteraf nog aanpassingen doen en bepalen welke drukknop welk lichtpunt schakelt. Bovendien hou je de optie open om later domotica te installeren.

 

     


3. Domotica

Domotica is geen dure droom. Het is goed betaalbaar en zeker niet enkel weggelegd voor bewoners van exclusieve villa’s. Dit wordt dagelijks bewezen.

Of het nu gaat over een sturing van rolluiken/screens vanuit het bed of over een intelligente verwarmingsregeling, alle comfortfuncties die u zich kan bedenken zijn mogelijk. U heeft alles onder controle, hetzij per drukknop, smartphone, tablet, PC .. Geniet van 100% vrijheid en de mogelijkheid om zelf met de configuratiesoftware aanpassingen uit te voeren. U wilt met de drukknop naast de voordeur niet alleen het licht bedienen, maar ook alle rolluiken sluiten? Geen probleem! Software starten, de configuratie veranderen en klaar.       

De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Met een enkele drukknop een bepaalde sfeer in huis creëren, het automatiseren van rolluiken/screens/poorten, tijdsgebonden functies, alarmsysteem en zelfs op afstand zien en converseren met wie er aan de voordeur staat.          


Onze domoticasysteem:

 

Loxone Smart Home

Of noem het gerust het “nieuwe wonen”.  Uw Smart Home ontneemt u meer dan 50.000 handelingen en denkprocessen per jaar. De verlichting, temperatuur, zonwering en meer worden automatisch geregeld  indien gewenst.  Loxone Smart Home stelt zich volledig in dienst van haar bewoners. Ze past zichzelf aan in functie van de seizoenen, het weer, de aanwezigheid van mensen en hun levensstijl. Loxone Smart Home weet wat haar bewoners willen en denkt met hen mee. Zo kan er meer tijd gespendeerd worden aan de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Loxone Smart Home verandert het leven binnen uw vier muren. De Loxone Miniserver is het hart van u onovertroffen wooncomfort en laat de verschillende aspecten in harmonie met elkaar samenwerken. Producten en oplossingen die perfect samenwerken, zich makkelijk laten installeren en bovendien betaalbaar zijn. Loxone Home Smart kan door iedereen worden bediend omdat het zo eenvoudig is. Eén klik op een drukknop of een tik op uw smartphone is voldoende om in te grijpen en de volledige controle over uw geautomatiseerde woning te behouden.

 

Loxone Smart Home is een allround oplossing voor:

Licht met WOW-effect
Verlichting kan een kamer transformeren en heeft een invloed op onze stemming. Loxone Smart Home past zich aan uw stemming aan, zodat u in de gewenste sfeer uw dagelijkse huistaken kan uitvoeren of kan relaxen in de sfeer die u het liefst wil. Zo kan u zelf kiezen voor fel of zacht, wit of gekleurd licht.                                                                                                      

Bescherming voor u en uw gezin
Loxone Smart Home is op zijn hoede wanneer jij het niet kan zijn. Ze waakt over alle bewoners en uw woning door een bescherming te bieden tegen inbrekers en slaat alarm in geval van nood. Zo detecteert het systeem ook waterlekken en rook.

Perfecte temperatuur en klimaat
Klimaatbeheersing in elke kamer, op elke moment en zoals u het wil. Met de intelligente temperatuurregeling kan u ervoor zorgen dat het in de woonkamer een aangename 22 °C  is en in de slaapkamer een koele 18 °C . Zo heeft de woning steeds een gezond binnenklimaat.

Intelligente Ventilatie
Frisse lucht is een belangrijk aspect voor ons welzijn maar is ook belangrijk voor het voorkomen van schade aan uw woning. De intelligente ventilatiecontrole van Loxone Smart Home zorgt ervoor dat u 24 uur per dag kan genieten van de beste luchtkwaliteit zonder u hierover zorgen te moeten maken.

Zonwering die meedenkt
Uw Smart Home maakt van uw zonwering een waardevolle investering. Zij weet waar de zon staat, vanwaar de wind komt en speelt hier meteen op in door het juist positioneren van de lamellen op basis van de zon. In de zomer zal de zon worden geweerd en in de winter wordt deze gebruikt als gratis verwarming. Zo helpt Loxone Smart Home u ook nog eens besparen op koel- en stookkosten. ‘s    Avonds zorgt de zonwering voor privacy.

Muziek en meer
Uw favoriete muziek laten weerklinken doorheen de hele woning of individueel aangepast aan elke kamer in de woning. Het kan allemaal! Zo kan u uw woning poetsen met uw perfecte playlist die doorheen heel de woning weerklinkt of kan u gewekt worden door uw favoriete radiozender. Het is ook mogelijk om een zelfgekozen geluid te gebruiken als deurbel en het alarm via het audiosysteem te gebruiken.  

IQ Energiemanagement
Uw Loxone Smart Home zorgt ervoor dat in lege kamers energiekosten worden gereduceerd door het verlagen van de temperatuur, stroomvreters van het net te halen, lichten uit te schakelen, muziek de deactiveren … Wasmachine, droogkast en vaatwasser springen aan wanneer de  zonnepanelen gratis stroom kunnen leveren alsook uw elektrische wagen zal dan worden volgetankt.

Slim toegangssysteem
Via een app kan u altijd zien wat er aan de voordeur gebeurt en kan u ervoor kiezen de deur te openen voor de kuisvrouw of postbode ook wanneer u op vakantie geniet van een welverdiende vakantie. Via de luisprekers en a.d.h.v. een gepersonaliseerd belgeluid word u op de hoogte gebracht van bezoekers. Slapen de kinderen al? Dan kan u het geluiden laten vervangen door een lichtimpuls.

Smart pool
Geniet nog meer van uw zwembad en laat uw Smart Home de taken automatisch uitvoeren. Via een intelligente sturing wordt het water gereinigd, bijgevuld indien nodig en wordt er gewaakt over de poolcover. water, vult bij indien nodig en waakt over de pool cover. Licht met wow-effect is ook in en rond uw zwembad mogelijk.

Sauna: pure ontspanning
U kan ervoor zorgen dat zelfs vanop afstand de sauna op temperatuur wordt gebracht voor direct gebruikt. Lichtsferen en muziek zijn hierop een perfect aanvulling voor een optimale ontspanning. Zet gemakkelijk uw sauna uit wanneer u uw woning verlaat zodat u met een gerust hart kan vertrekken.

 

Belangrijk om te weten:              

 • Bij Loxone vindt u alles bij één partner. Zo bent u zeker dat alle aspecten perfect in harmonie samenwerken.
 • Uw privacy wordt verzekerd in tegenstelling tot vele andere Smart Home oplossingen worden uw persoonlijke gegevens niet opgeslagen noch gedeeld met derden en blijven deze gegevens waar ze thuishoren: in uw woning.
 • Loxone werkt toekomstgericht. Door frequente updates blijft elke Loxone Smart Home up-to-date en worden er nieuwe functies toegevoegd. En dit helemaal gratis.
 • Loxone Smart Home is ook geschikt voor renovatie. Door de speciaal ontwikkelde draadloze technologie “Loxone air” kan u zonder kap-en breekwerk uw woning transformeren in een Smart Home.
 • Geen klassieke domotica.

 

Overtuigd? Laten we dan over uw Loxone Smart Home praten.
Als gecertificeerde Loxone partner beantwoorden wij graag uw vragen en bieden wij indien gewenst een vrijblijvende offerte aan.

https://www.loxone.com/nlnl/smart-home/

 

 

 

 

 

Wat doen wij:

 • Offerte op maat
 • Begeleiding bij het project
 • Een gedetailleerd leg-plan
 • Tekenen van plannen en eendraadschema
 • Telefonisch contact of per e-mail
 • Controle einde werken
 • Afspraak maken met keuringsdienst in samenspraak met u
 • Opties: programmeren domotica, werkman op de vloer en voorgekableerd verdeelbord

Wat doet u:

 • Het nodige slijp- en kapwerk
 • Kabels leggen en inbouwdozen plaatsen
 • Aansluiten van stopcontacten drukknoppen en sensoren
 • Aansluiten van het verdeelbord/zekeringskast
 • Telefoneren voor technische hulp

 

Stappenplan zelf elektriciteit leggen

Doe het zelf elektriciteit via 8 verhelderende stappen. Stap voor stap begeleiden wij jou doorheen het hele proces.

1) Analyse en advies

Op basis van jouw wensen en verwachtingen leggen we samen de materiaalkeuze vast en bepalen de hoeveelheden.        

2) Vrijblijvende offerte

Een duidelijk overzicht van de werken die je zelf uitvoert en die Electro Lighting uitvoert. Je bespaart gemiddeld 50% met onze doe-het-zelf     elektriciteitspakketten.  

3) Eerste levering

De leveringen van het materiaal gebeuren rechtstreeks op de werf. Bij de eerste levering komt Electro Lighting alle onderdelen toelichten en maken we u wegwijs in het legplan.

4) De eerste werken

Op basis van het instructieboekje, het legplan en de eerste toelichting kan u al aan de slag. U voert de slijp- en boorwerken uit, legt de kabels en plaatst de inbouwdozen.

Tijdens het zelf installeren van uw elektrische installatie is er permanent assistentie mogelijk per telefoon of mail. Indien nodig komt onze technicus ter plaatse bij u op de werf.     

5) Opvolging en controle

Voor de start van de pleister- en chapewerken komt Electro Lighting op werfbezoek. We controleren of alles goed is uitgevoerd. Zo bent u zeker dat alles veilig is en kan u verder werken.

6) Pleister- en chapewerken

De pleister- en chapewerken worden uitgevoerd door uw aannemer. U geeft ons een seintje als de werken klaar zijn en de tweede levering kan gebeuren.

7) Levering resterende materialen

Deze levering omvat de schakelaars, afdekplaatjes,... en de volledig door ons voorgemonteerde en voorbedrade schakelkast. Ook hier weer met de nodige uitleg en plannen voor de aansluiting. 

8) Controle en Keuringsdossier

Het team van Electro Lighting  komt langs om een grondige controle uit te voeren en voor het optimaliseren van de opmaak van het wettelijk verplichte keuringsdossier. In het dossier zit een as-builtplan van de elektrische installatie en het ééndraadschema.     

9) Afspraak met de keuringsdienst

 

Tips voor het opstellen van het zelfbouwpakket

Hieronder vind je de makkelijkste manier om ons te helpen een beeld te krijgen van hoe jou project eruit moet zien.

Neem een kopie van jouw plan of teken een schema van jouw woning en duidt hierop alle onderdelen aan.
Gebruik eventueel onderstaande checklist zodat je niets over het hoofd ziet.

 

- Duid de lichtpunten aan. (centraal lichtpunt, wandverlichting, spots, nachtverlichting,...)

   Lichtpunt/spot   Wandverlichting

- Duid alle stopcontacten aan.

 enkel   dubbel  driedubbel   vierdubbel

- Drukknoppen voor het schakelen van verlichting, rolluiken, screens ..

 drukknop

- Optioneel: bewegingsmelders

- TV en UTP(data) aansluitingen

  UTP   TV

- Telefoonaansluiting

- Parlofonie of videofonie

- Buitenverlichting en -stopcontacten

- Stopcontacten fornuis en andere keukentoestellen

- Plaats van was- en droogautomaat

- Plaats zekerings- en tellerkast

- Plaats centrale verwarming, ventilatie

- Optioneel: Alarmkabels

- Optioneel: wachtbuizen voor poort/hekwerk automatisatie, zonnepanelen, tuinverlichting, tuinhuisje,...